ספק תולעים – לזרוק או להמנע מבל תשחית

שלום וברכה כבוד הרב

מצאתי בבננה שעישרתי ב"ה, חוטים חומים מוזרים והרבה, וגם ראיתי איזה משהו שחור לא אלו מהמכות או מהריקבון או מה שזה לא יהיה. כבר כמה חודשים לא אכלתי בננות אז אולי בגלל זה אני חושד שזה תולעים.
אך אולי כדאי לוותר על הסיכון ולזרוק?
באחת מהבננות מצאתי משהו שחור אך אותו אפשר לחתוך כי זה לא בכל מקום לפי ראייתי – אפשר?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע, אין לי מושג, אבל אם יש לך ספק אם זה תולעים עדיף לזרוק ואין בזה משום ספק בל תשחית משום שהמטרה היא חשובה – להנמע מספק איסור.