האם יש איסור יחוד במורדת

מהרש"ם בח"ב סימן קעח ובשבה"ל ח"ח
נפסק לאסור יחוד עם נדה אם היא מורדת .
השאלה בכמה זמן נאסרת או שברגע שהטבילה היא לא "בידו" היא אסורה ביחוד.
אם היא אסורה ביחוד וה"ה לרואה מח"ת האם ילדים מצילים מיחוד כשהדלת לא נעולה והם עשויים להכנס?
תןדה רבה

תשובה:

שלום רב,

לדעת המהרש"ם שהבאת אכן האיסור הוא מחמת שאין כאן בידו משום שהיא לא "פת בסלו" לכן יש איסור יחוד מיד כשהיא אסורה לו משום נדות. ואין הבדל בין זה לבין רואה מחמת תשמיש. כל האיסור יחוד במורדת לומד המהרש"ם מרואה מחמת תשמיש.

לגבי שאלתך האם רואה מחמת תשמיש ומורדת יועיל אם הדלת אינה נעולה והילדים יכולים להכנס, זה לא פשוט משום שבליבו גס בה יש מחלוקת האם מועיל פתח פתוח.

אולם ראיתי פעם בשם הגרי"ש אלישיב שכתב שאין סיבה לומר במורדת שתהיה אסורה לו משום יחוד, שהרי החשש ביחוד הוא משום פיתוי, שמא תתפתה ויעברו על איסור. אולם בסיטואציה כזו שהיא תתפתה לו הרי היא כנדה רגילה שאין בה משום יחוד. אין לי כעת קובץ תשובות לפני לכן לא אוכל לכתוב היכן בדיוק ראיתי סברא זו.