קילוף ירקות בשבת / סחיטת לימון לסלט

שלום רב,
האם מותר לקלף ירקות בשבת- זה לא נחשב בורר? והאם מותר להכין סלט ולסחוט לימון בשבת? כמו כן האם מותר לקלף ביצה? האם חייבים רק סמוך לסעודה?
תודה.

תשובה:

שלום רב

קילוף ירקות או ביצה נחשב לפעולה של ברירה המותרת רק בסמוך לסעודה ולא זמן רב קודם לכן. על שימוש במקלף בשבת ראי כאן וכאן.

מותר לסחוט לימון ישירות לתוך סלט, ללא ברירת הגרעינים, ואסור לסוחטו לכוס ממנה יעבירו לסלט. הרעיון שבכך הוא שכאשר את סוחטת לימון לכוס את הופכת מאכל [פרי] למשקה, וזו פעולה אסורה בשבת, ואילו כאשר הוא נסחט ישירות למאכל הוא נחשב גם כן למאכל.

הצטרף לדיון

תגובה 1