לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איך מתקנים עוון פגם הברית

שלום כבוד הרב שאלה
האם יש דרך מסויימת לתקן עוון פגם הברית כי הבנתי שזה דבר מאוד בעייתי.

תשובה:

שלום רב,

יש מכתב של מרן הקהילות יעקב (רבי יעקב ישראל קנייבסקי) אודות הדרך להנצל מהחטא הידוע וכך כתב: "איני יודע שום עיצה מלבד חיזוק היראת שמים ועוד פרט צריך לדעת כי הספרים הקדושים האריכו מאוד בגודל החטא הזה והפגם שהוא פוגם אבל קיצרו מאוד לבאר את הצד השני שבזמן שהאדם הוא בתוקף תאוותו ומתגבר עליו לפי שהתורה אוסרתו אז ממשיך עליו אור קדוש נורא ואיום שאין לשער והוא במדרגת יוסף הצדיק שקידש שם שמים בסתר".
והוסיף: "ובאמת מי שהרבה פעמים מתגבר על יצרו אף על פי שבינתיים לפעמים נכשל מכל מקום בטוח שסופו יתקן הכל בתשובה בזכות אותן פעמים שהתגבר מאוד על יצרו והדבר תלוי כפי הערך".

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. למה למנוע טוב מבעליו? תאמר תיקון הכללי – מזמורי תהלים טז, לב, מא, מב, נט, עז, צ, קה, קלז, קנ שרבי נחמן מברסלב לקח 2 עדים ואמר שהתיקון הזה מועיל לגמרי
    (כמובן שלא מדובר כשאדם אומר אחטא ואשוב ואומר תיקון הכללי, אך אם פגמת ואתה מתחרט – תאמר תיקון הכללי ותהיה בשמחה)