לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שכח לברך ברכת המזון נזכר לפני ערבית בבית הכנסת

חבר פונה אלי לפני תפילת ערבית ואומר לי מה דין אם שכחתי לברך ברכת המזון…ויצאתי להתפלל מנחה וערבית לאחר תפילת מנחה ולפני ערבית נזכרתי שלא בירכתי ברכת המזון… מה לעשות להתפלל ערבית ולאחר מכן לחזור הביתה ולברך ברכת המזון? או לחזור עכשיו הביתה ולברך ברכת המזון ולאחר מכן להתפלל ערבית ביחיד?

תשובה:

שלום רב

מסתבר שאם לא יעבור שיעור עיכול עד אחרי ערבית הוא יכול להשאר לערבית, אבל יעשה תזכורת בטלפון או ימנה שומר שיזכיר לו, אחרת ישכח שוב. אבל לכתחילה לצאת באמצע סעודה כדי להתפלל בציבור זו בעיה, ואם אין דעתו להמשיך לאכול ודאי חייב לברך קודם, ואם דעתו להמשיך לאכול, למנהג בני אשכנז יש להקל כיון שהוא יוצא לצורך מצוה ואם יברך עכשיו יצטרך אחר כך לברך שוב והיא ברכה שאינה צריכה, אבל למנהג בני ספרד בכל מקרה יש לברך קודם, ראה שו"ע ורמ"א בסי' קעח סעי' א- ב.