שוכר עזב את הדירה לפני סוף החוזה והמשכיר רוצה להיכנס בה

אחד שכר דירה עד סוף חודש זה. השוכר נסע בחזרה לחו"ל, החזיר את המפתחות והעביר את כל הדרוש ע"ש בעה"ב. האם מותר למשכיר להיכנס לפני סוף החודש לדירה מבלי להודיע לשוכר. אם הוא מודיע לו, הוא כמובן ידרוש החזר כספי.
תודה,

תשובה:

מותר למשכיר להשתמש בדירה לעצמו מבלי להחזיר את הכסף לשוכר (וכן אינו צריך להודיע לו), אבל במקרה שישכיר את הדירה לאחרים, יש דעות בפוסקים שיהיה חייב להחזיר לשוכר הראשון.

עדיף לגלות דעת בפני עדים, שהמשכיר לא מסכים לסיים את הסכם לפני הזמן. מאחר ואחרת יכולה להיות סברא שהחזרת המפתחות והעברת הדירה על שם המשכיר וכניסתו לגור בה, מוכיחים שהייתה הסכמה לסיים את השכירות במועד מוקדם יותר.

מקורות:

עין שו"ע חו"מ סי' שטז סעיף א ונו"כ שם. בפתחי תשובה שם סק"ב מוכח שעל שימוש בדירה ללא דמי שכירות ודאי שאין חיוב להחזיר.

כמו כן, לכאורה, המשכיר יכול השתמש מדין 'זה נהנה וזה לא חסר', עיין שו"ע חו"מ סי' שסג סעיפים ו-י.