מדוע לא גובים היום כתובה

שלום

א. למה לא משלמים היום לגרושה את סכום הכתובה שנכתב?

ב. עדים המעידים על חדר הייחוד האם חובה עליהם לעמוד או שיכולים לשבת בזמן שמחכים ליד חדר הייחוד?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. בדרך כלל במסגרת הסכם הגירושין מגיעים להסדר כלשהו גם על הכתובה, כלומר, זה בא לידי ביטוי בהסכם. בפרט אצל ספרדים שכותבים בכתובה סכומים גבוהים יותר ומשמעותיים יותר ממאתים זקוקין. או לחילופין בני זוג שהתדיינו בבית המשפט לענייני משפחה, כשיבואו להתגרש הכתובה תבוא לידי ביטוי בכך שאם האישה קיבלה במסגרת בית המשפט מעבר למה שנראה שמגיע לה על פי דין תורה, סכום זה יקוזז מהכתובה.

ב. אפשר לעמוד, לשבת, ללכת, וכו'.