הפרדה בין גברים לנשים בברית מילה

שלום
אנחנו אנשים חילוניים שבננו חזר בתשובה. נולד לנו נכד ובני רוצה לעשות את ארוע הברית בהפרדה. הצעתי שנחלק את האולם לשלש על מנת שאורחינו יוכלו לשבת יחד. האם אפשרי?

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב ורוב נחת!

בנכם צודק במאה אחוז, שמחת ברית המילה היא אירוע קדוש ואין ספק שיש לקיימו כראוי על פי הלכה. כיון שנשים באות בקיץ לברית באופן שאינו תואם את ההלכה הישיבה המשותפת גם במסגרת משפחתית מצומצמת יחסית היא בעייתית מאוד. עשו הפרדה כדין ובעזרת ה' תזכו לשפע ברכה והצלחה מבורא עולם.

[אגב, סתם עצה לחיים, אני בטוח שיש לכם לא מעט קונפליקטים עם הבן שחזר בתשובה וארחות חייו אינן תואמות את שלכם, תנו לו להתנהל כפי שהוא מבין, השמחה היא שלו, הוא בונה את ביתו ורוצה לעשות זאת כפי שהוא מבין, תנו לו לשמוח כפי שהוא מאמין שצריך לקיים שמחה, לחנך את ילדיו כפי שהוא מאמין שהוא רוצה וצריך, לאכול ולטייל וללכת למקומות שהוא מרגיש בנוח וכו' וכו'. ואני בטוח שתראו הרבה נחת מהבן הזה!]

מקורות:

ראו כאן תשובה נרחבת בענין זה.