גוי שפתח מקרר שיש בדלתו יין פתוח

האם מותר לתת לעוזרת גויה לנקות ארון שיש שם בקבוקי יין סגורים. כמו"כ מה הדין לגבי בקבוקי יין פתוחים, האם צריך להמנע מלתת לה לפתוח את המקרר אם יש שם בקבוקים פתוחים?

תשובה:

שלום רב

לגבי בקבוקים סגורים אין כל בעיה, גם אם תנענע אותם. כמו כן לגבי יין מפוסטר נחלקו הדעות כפי שהארכנו לבאר כאן, לכן בשעת הדחק שכבר נעשה מעשה או שקשה להשגיח עליה בכך שלא תעלב וכיוצא בזה, המיקל לסמוך שלא נאסר יש לו על מה לסמוך.

כאשר הגויה רק פותחת את המקרר ואינה נוגעת כלל בבקבוק , כיון שאין לה כוונה לנענע את הבקבוק וכל מגעה בו הוא רק על ידי דבר אחר – דלת המקרר, הוא מותר בשתייה ללא חשש, ראה שו"ע יו"ד סי' קכד סעי' יא ובש"ך שם ס"ק יט. ולא החמירו במגע שלא בכוונה אלא כשהיא נוגעת בבקבוק עצמו.