מצאתי אופניים זרוקות

שלום רב. מצאתי אופניים זרוקות במצב חדש ליד הבית ספר שלי שאלתי את השומר והוא אמר שהם כבר יומיים ככה זרוקות ,שמו אותם מאחורי עץ אין סימנים עליהם ,האם מותר לקחת אותם?

תשובה:

שלום רב,

אסור לך לקחת אותם לעצמך, אתה חייב להכריז על האבידה. שהרי יש כאן סימן מקום, ובנוסף, יתכן שיש סימנים נוספים באופניים שאתה לא שם לב אליהם, ובעל האופניים ידע לומר לך אותם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    האם יכול לדווח למשטרה?
    (הנוהל הוא שמגיעה ניידת לקחת את האופניים, ואם אין דורש במשך חודשיים, אז הם ניתנים למוצא הישר)