לשון הרע בדירוג אתרי קניות באינטרנט

באתרי מסחר רבים כגון זאפ וואלה שופס יש אפשרות לתת דרוג ומשוב על המוכר, על מנת לעודד את המוכרים לתת שירות טוב ולהזהיר את הקונים מפני שירות גרוע. האם מותר לתת דרוג גרוע או שזה לשון הרע? אם אסור – מה ניתן לעשות אם נעשה לי עוול ע"י המוכר? אמנם אולי זה לא נעשה בזדון אך המוכר המליץ לי על מוצר אחר ממה שביקשתי, ולמעשה מכר לי מוצר גרוע שפעילותו שנחשבת תקינה היא גרועה לעומת מוצרים אחרים

תשובה:

שלום רב,

ניתן לעשות זאת, אבל יתכן שכדי להמנע.

העובדה שהם מפרסמים ומוכרים את מוצריהם באתרים אלו, שלא ניתן למכור שם ללא אפשרות לדירות רמת השירות וכד', הרי שהם מסכימים שיפרסמו עליהם הלקוחות איך היתה ההרגשה שלהם וכד'. אולם צריכים להיות מאד מדוייקים ולא תמיד הלקוח יכול לראות האם הוא אכן צודק או לא. בנוסף, לפעמים הלקוח מרגיש שזה לתועלת ויתכן שהוא צודק. אולם גם לשון הרע לתועלת אחד התנאים שכותב החפץ חיים הוא שיכוון לתועלת ולא לנקום בעסק שהוא מרגיש שלא התייחס אליו כראוי… לכן אני הייתי נמנע.