טכניקה לשימוש בטוח בפלטת שבת

שלום כבוד הרב,
איך זה ששמים שמיכה, מגבת וכו' על הכלים שעל הפלטה של שבת, שהרי ודאי שזה תופס אש אם בא במגע עם הפלטה?

בשבת אחת שהשתמשתי בפלטה, כיסיתי את הסיר במגבת מטבח רגילה. היא אכשהו נפלה קצת ונגעה בפלטה והתחילה לעלות קצת עשן.

תודה

תשובה:

שלום רב

השאלה שלך אינה הלכתית אלא בטיחותית והיא אכן חשובה מאוד, יש להקפיד שהמגבת או השמיכה לא תיגע בפלטה אלא תהיה מעל הסיר בלבד [אישית אני כלל לא מכסה את הסירים בשבת..]. אגב לספרדים יש כאן חשש נוסף של הטמנה במקצת, ראה כאן הרבה תשובות בענין.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה.
    השאלה הזו יושבת אצלי בראש כבר הרבה זמן, ולא הבנתי איך זה עובד.

    אז לפי כבוד הרב יוצא ש:
    1. הבתים שכן מכסים את הסירים, אפילו שלא יורד לדפנות, הם פשוט לוקחים סיכון. אולי זה אפילו יותר מסוכן מנרות שבת.
    2. לרוב, לא מכסים את הפלטה.

    ההנחות יסוד שלי היו:
    1. אני מניח שכל הפלטות הן באותה דרגת חום כמו הפלטה הרגילה שלי.
    2. גם הכיסויים והמגבות שמשתמשים הם בדר"כ רגילים (ראיתי שמוכרים כיסוי "יפה" לפלטה, אבל לא מצאתי רמז שהוא נגד אש או משהו כזה).
    3. בדקתי וראיתי שגם כאשר מדובר במשפחה עם הרבה סירים על הפלטה, עדיין אם המגבת נוגעת בפלטה היא תדלק אש.

    כמו שהרב הזכיר לעיל, זה לא משהו שכנראה מוזכר בהלכות, אלא יותר מהדברים שלא כתובים, שרק ע"י "שימוש" דתיים מבית, יכולים בעלי תשובה לגלות.

    ה' ישמור.
    תודה רבה לרב על העזרה. שאלה שכזו לא הכי מתאימה לשאלת רב, אבל אין לי את מי לשאול. השכנים שלי סביר להניח פשוט יכבו את האש שלא כהלכה, לכאורה.