נישואין של בני דודים שניים

שלום,

לפי הידוע לי, מסיבות רפואיות לא מתחתנים עם קרובי משפחה.
עד איזו רמה של קירבה משפחתית צריך או נהוג לחוש לכך?
אצל בני-דודים שניים, האם ניתן לשדך בת של אחד מהם עם השני?
למשל, ראובן ושמעון הם בני דודים שניים, כלומר ההורים שלהם הם בני דודים, האם אפשרי לכתחילה לשדך בתו של ראובן עם שמעון?

תודה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר ובקיא בחששות אלו. אבל בני דודים שניים, נראה לי רחוק מאד שיש מה לחשוש.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בעיקרון לפי כללי הגנטיקה ככל שיש יותר ריחוק – המין ישתבח יותר
    כמובן שלא תמיד זה נכון וצריך לוודא שלשני הצדדים אין מחלות וכו'
    אך בני דודים (לא שניים) על אף שזה מותר על פי התורה, הסיכוי למומים בילדים גבוה (באופן יחסי כמובן. כלומר ברור שברוב המקרים לא תהיה השפעה שלילית, אך יחסית לאנשים שאינם קרובי משפחה – האחוז מאד גבוה. אני מכיר 2 מקרים של בני דודים שהתחתנו וחלק מילדיהם יצאו בעלי מומים)

  2. לכבוד הרב המשיב,

    אולי לא פירטתי מספיק בשאלתי. כמובן, השאלה היתה באופנים שמותר חיתון ע"פ דיני התורה.

    בכל אופן, אני שואל כדי ללמוד: האם בעולם ההוראה לא מכירים את החששות הגנטיים הקיימים בנישואין בין קרובי משפחה?

    שוב תודה, ויישר כח.