הנחת ספרי חול על תיק עם ספרי קודש – המשך

שלום רב
בעבר כתבתם כך
בס’ גנזי קודש פרק ג סעי’ כה כתב בשם הגר”נ קרליץ, שכלי או תיק שיש בו ספרי קודש מותר להניח עליו דברי חול, ומקורו בביאור הלכה בסי’ מג עיי”ש. וראה בהערה שם שהמדובר בשקית שיש בה חלל ד’ טפחים או לכל הפחות טפח. ..,
שאלתי:
מה זה שקית בגודל טפח? שנפחה טפח על טפח על טפח? מה אם יש להפוטנציאל נפח כזה אך כרגע יש בתוכה לדוגמא רק סידור כך שהנפח בפועל קטן יותר? גם שקית שקופה?

תשובה:

צריך חלל בפועל, אם השקית מקופלת זה כלום.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרב
    רציתי להמשיך שאלת קודמי
    מהו חלל זה אשר צריך להיות בפועל, האם הוא נוצר מכמות ספרי הקודש אשר בתוכו
    ואז מה העולנו, הרי זה כאילו ואינו חלל?
    ואם לאו הכי, הרי שצריך שיקיפו את ספרי הקודש דברי חול, ואז שוב חזרנו לבעיה המקורית של דברי חול על ספרי קודש?

    יש להדגיש שהקושי הוא שמדובר בשקית, אשר באופיה להתקפל ולהתכווץ, אילו היה מדובר במזוודה או קופסא, קושי זה היה נעלם..

    תודה מראש