לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילה נשים וגברים באותו מתחם

שלום לכת"ר
האם מותר לגברים ונשים להתפלל באותו מתחם,
כשלא רואים הגברים את הנשים (יוצא מנקודת הנחה ברורה שבמידה ורואים הדבר יהי אסור), כמות שיהיו מאחור או מאחורי פינת הקיר, וכמובן שמקרים אקראיים\חד פעמיים?

ואם אפשר לעיין במקורות?

תודה רבה לכת"ר

תשובה:

שלום רב,

לכתחילה זה לא ראוי להתפלל כך ללא מחיצה, ראה מה שכתב בשו"ת אגרות משה ח"ח או"ח סי' יב: "שאלת אם צריך מחיצה כשמתפללים במקום שאינו קבוע לתפלה, למשל, בבית אבל רח"ל. אם צריכות הנשים לילך לחדר נפרד, או שדי בהפסק אוויר. ונראה שלדינא הנשים בבית אבל צריכות ללכת לחדר אחר. והטעם דבית אבל הוי מקום שפתוח לרבים, שצריך בו מדינא תמיד הפרדה בין הנשים לאנשים, וכל שכן בשעת תפילה, כמבואר בתשובתי בא"מ או"ח ח"א סימנים ל"ט – מ"א. אבל אם למעשה הנשים אינן מסכימות לעזוב את החדר, נחשב זה לאקראי, ואין להמנע מלהתפלל מחמת זה. אבל בבית חתן מדינא אין צורך במחיצה, שאינו פתוח לרבים, אלא רק לבני המשפחה. לכן די בכך שילכו האנשים המתפללים לזווית אחת שיוכלו לכוין שם, ושם יתפללו".