מה עדיף – ללמוד מתוך ספר או באוזניות ולקיים מצווה תוך כדי

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אני בדרך כלל לומד דרך אוזניות עם הפלאפון והשאלה היא
אם עכשיו יש לי שתי אפשרויות,או ללמוד דרך אוזניות ועל הדרך לעשות מצווה מסוימת כמו לעזור להורים בבית לשטוף כלים וכדומה או לעצור את השיעור דרך הפלאפון וללמוד מתוך ספר שזה לכאורה יותר עמל ויותר קשה מה עדיף יותר? כי שמעתי שאומרים שללמוד מתוך ספר זה יותר עמל וככל שקשה יותר יותר עדיף כשהכל קל
אז מה עדיף יותר?

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל אם יש אפשרות עדיף ללמוד מתוך ספר, אם אתה מרגיש שזה מושקע יותר וגורם לך יותר לזכור יותר. אבל כידוע שמצוה דוחה תמלוד תורה למרות שמצוות תלמוד תורה עדיפה על כל המצוות, וזאת משום ששכל מטרת לימוד התורה הוא להביא אותך לידי מעשה – קיום המצוות, לכן אם אתה צריך עכשיו לקיים מצוות כיבוד אב ואם וביכולתך גם ללמוד בשעה זו, ודאי שזה עדיף.