להוציא כסף מהבנק כדי להערים על המוסד לביטוח לאומי

לכבוד הרב!
יש לי בחשבון הבנק שלי כסף שחסכתי, עקב זאת אני לא זכאי לקבל דמי ביטוח לאומי מה שמקשה עלי מאוד כי אני לא עובד אלא לומד תורה כל היום. האם מותר לי להוציא את הכסף מהחשבון כדי שאוכל לקבל דמי ביטוח לאומי? חשוב לומר שאין באפשרותי להמשיך וללמוד ללא הכסף מהביטוח.

תשובה:

שלום רב,

אין איסור להוציא כסף מחשבון הבנק. אבל, אם המוסד לביטוח לאומי ידרוש ממך להצהיר על הכסף שיש לך, יהיה לך בעיה להצהיר שקר.

מקורות:

עיין שו"ת אגרות משה ח"ב סי' כט.