לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איזה מזגן אפשר להפעיל על שעון שבת בשבת?

שלום.אנו רוצים לקנות מזגן לחדר.איזה סוג לקנות כדי שיהיה מותר להפעילו בשבת בשעון שבת?האם צריך מזגן מסוג מסויים?
קראנו שזה לא צריך להיות מזגן אינוונטר.מה הכוונה ואיזה כן אפשר.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

על פי הוראת הגאונים רבי ניסים קרליץ הגר”ח קנייבסקי ועוד, כיון שכל כניסה ויציאה לחדר משנה באופן מידי את פעולת המזגן ומבצעת בו רישומים דיגיטלים, מדובר בפסיק רישא של ממש, דניחא ליה, ויש צורך בהתקן שבת. הגאון רבי לוי יצחק הלפרין פירסם מאמר בו הוא מבקש להוכיח שהגברת והחלשת זרם חשמלי אינה אסורה, וממילא במזגני אינוורטר אין חשש מעבר למזגן רגיל ואולי גם פחות, אולם כיון שכאמור דעת גדולי המורים לפחות בחלקם אינה כן, המומלץ הוא להתקין התקן שבת של משמרת השבת , תוכלו למצוא אותם באתר שלהם, ולצאת מכל הספקות. מדובר בהוצאה חד פעמית של כמה מאות שקלים לצורך שבת, והוצאות שבת תמיד חוזרים.

בהצלחה רבה!