נסיעה וחזרה מבית חולים בשבת כשבבית אישה בחודש 9

אישתי בחודש התשיעי להריונה . בערב שבת בשעה 20:00 הילדה שלי בת 6 קיבלה פריחה חזקה בכל הגוף עם גירודים חזקים ביותר חוסר שקט ולחץ גדול שרק הלך והחמיר יותר. בשעה 23:00 נסעתי איתה למיון בבית החולים שם נתנו לה טיפול תרופתי והורו לנו לתת לה את הטיפול בחמישה ימים הקרובים ושוחררנו לקראת השעה 1 בלילה . כשסיימנו לא ידעתי האם מותר או אסור לחזור הביתה. לקחתי בחשבון את האשה שבהריון וצריכה ללדת וגם את הצורך של הילדה החולה במנוחה ראויה שלא תתאפשר אם נישאר בבית החולים כל השבת בלי מקום לינה ראוי ואוכל . לבסוף בערך בשעה 1 וחצי בלילה נסענו חזרה הביתה. איך צריך לפעול כהלכה במקרה מסוג זה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

לצערי לא נהגת כהלכה… צריך לדעת, אין היתר לחלל שבת אלא באופן של חשש פיקוח נפש! כאן לא היה חשש פיקוח נפש, אם אשתך תזדקק ללדת היא תוכל להזמין אמבולנס ולנסוע לבית חולים. לא נעים לנסוע לבד, אבל זה לא פיקוח נפש! בתך ודאי יכולה היתה להשאר בבית חולים. נכון לא נעים להיות שם, ואולי הייתם צריכים להשאר על ספסל  במסדרון כל השבת, מאוד לא נעים, אבל שוב זה לא סכנת חיים…

שיהיה לידה קלה בשמחה ורוב נחת מכולם!