חשמלאי ביצע עבודה והתברר שהתקלה היה ממשהו אחר

שלום וברכה,
לקוח הזמין חשמלאי שיחליף שעון שבת בלוח החשמל למזגן, מכיוון שהשעון לא מפעיל את המזגן נכון.
כמה ימים לאחר שהוחלף השעון שבת התברר שהבעיה לא הייתה בשעון אלא המזגן. השעון הישן נזרק לפח ע"י הלקוח.
השאלה האם החשמלאי שאינו טכנאי מזגנים אלא חשמלאי היה צריך לנחש שאולי יש תקלה במזגן ולא בשעון, האם עליו להחזיר את כל או חלק מהסכום ללקוח או שמכיוון שהלקוח אמר שהשעון שבת מקולקל אינו חייב להחזיר כלום. בתודה ובברכה

תשובה:

שלום רב,

החשמלאי לא אחראי על זה, וברור שלא ניתן לתבוע ממנו להחזיר מהתשלום.