שלום,
האם מותר לחמם בשבת סופלה (שהשוקולד בתוכו התקשה) מעל דוד של מים חמים?
תשובה:
שלום רב.
אם בפנים יש ממש שוקולד נוזלי נראה שיש להחמיר, אולם ניתן להקל בזה בכלי שני, כלומר, להכניס את הסופלה לתוך שקית סגורה ולהטביל אותו בכלי עם מים חמים שהוצאת מהמיחם [אלא שיש להזהר שהשקית לא תהיה כולה בתוך המים משום איסור הטמנה..
אך בדרך כלל אינו נוזלי כל כך, ויש להקל.
מקורות:
ראה שו”ת אגרות משה או”ח ח”ד סי’ עד בישול אות ה שהקל באופן זה לענין קטשופ על בשר רותח, וזאת משום שאיסור בישול אחר בישול הוא מחלוקת הפוסקים, ואף החומרא של גוש שדינו ככלי ראשון אינה אלא חומרא בעלמא ויש חולקים, אולם לא התיר לתת קטשופ בכלי ראשון.
מה עם זה שהסופלה לא מבושל כ"צ?
הוא מבושל כל צרכו, אדרבה אם יתייבש בפנים כמו עוגה, זה מגרע.
שלום רב למה לא להגדיר את הסופלה ככל דבר דבר שיש בו מיחא מצטמק ורע לו
הכרעת המשנה ברורה להחמיר בדבר לח בבישול אחר בישול גם אם הוא מיעוט ומצטמק ורע לו. אמת שיש חולקים ודעת הגר"ע יוסף היתה להקל, אבל רוב הפוסקים החמירו בזה כדעת המשנה ברורה.
למה זה לא דומה לאינפנד"א
זו אכן הערה נכונה, אלא שברמ"א הביא שיש מחמירים באינפאנד"א, ראה שיח טז.
אכן אבל המשנ"ב פוסק את המג"א שמחשיבים ליבש, וכן מתיר במקום צורך
השאר תגובה