חימום מים קרים בשבת

שלום כבוד הרב,
האם ניתן למהול בשבת מעט מים רותחים (ממיחם) במים קרים על מנת לחמם מעט את המים, באופן שלא יתחממו בשיעור של יותר מיד סולדת?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב

מותר ואין חשש גם אם יתחממו, ובלבד שזה נעשה בכלי שני, כלומר מערים מהמיחם לכוס או קערה ומוסיפים מים קרים. ראה שער הציון סי' שיח ס"ק סא. כאשר מוסיפים מים מרובים לתוך מועטים כמו שהזכרת, אין חשש גם בכלי ראשון שאינו על האש, ראה שו"ע שם סעי' יב.