האם הקמת גן חיות זו עבירה?

האם גן חיות (ספארי) עומד בגדרי ההלכה.
במילים אחרות האם עקירת חיות וכליאתם בכלובים ועקירתם מהטבע בכדי שאנשים יוכלו לצפות בהם זו עבירה על צער בעלי חיים האסורה מהתורה?
האם הקמת ספארי ומתקן לכליאת חיות למטרה הנ"ל היא עבירה מהתורה?
האם בכנ"ל כך גם עובדי הספארי עוברים עבירה?
האם בכנ"ל כך גם המבקרים עוברים עבירה?

תשובה:

שלום רב,

הפוסקים דנו בנושא זה האם מותר ללכת לגן חיות. ראה בשו"ת יביע אומר ח"ד או"ח סי' כ' שהאריך בכל זה. אולם לא כתב על הנושא של צער בעלי חיים אלא יותר על הנושא שכתבו במעשה זה הוא מעשי הגויים, וכן בשו"ת להורות נתן ח"ד סי' סח. וראה עוד באורחות רבינו ח"א עמוד צד שהובא שהקהילות יעקב הלך אם ילדיו לגן החיות לראות את החיות ופלאי הבריאה. אז כנראה שהם סברו אין בעיה של צער בעלי חיים. למיטב זכרוני הגן חיות בעבר היה "קשה" יותר עבור החיות מאשר היום. – היום תנסים לתת להם סביבה יחסית דומה לסביבה הטבעית שלהם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שאלה נוספת: האם ביקור של הקהילות יעקב בגן חיות היה בישראל בגן חיות שהקימו יהודים?
    שכן יתכן אולי כי יש נפקא מינה לגבי ביקור בגן חיות שמנוהל ע"י יהודים לבין זה שמנוהל ע"י גויים?