דמי תיווך כשהמתווך עצמו גילה הסתייגות מהעיסקה

מתווך הציע לראובן דירה במחיר מסוים, וסוכם שראובן ישלם לו תיווך בסך 20000 ש"ח. ראובן ראה את הדירה והסכים לקנותה במחיר הנ"ל. המוכר השתהה מעט ואח"כ הודיע כי הוא מעלה את מחיר הדירה ב10%. המתווך ברוב יושרו אמר לראובן כי הא לא ממליץ להיכנע לסחיטה של המוכר. למרות זאת ראובן הסכים למחיר הגבוה וקנה את הדירה. כעת ראובן מסרב לשלם את דמי התיווך המוסכמים, וטוען כי ברגע שהמתווך לא המליץ להיכנע לסחיטה, אזי מדובר בעיסקה חדשה שהמתווך איננו הגורם היעיל בה ולכן לא מגיע לו תיווך. מה הדין?

תשובה:

שבוע טוב,

זה נראה התחמקות של הרוכש… ברור שחייבים למתווך את מלא התיווך.