תפילה שחרית עם מכנסיים קצרים

שלום כבוד הרב יש לי שאלות לגבי תפילה שחרית והסינון
1.מאיזה שעה יש איסור לאכול בבוקר?
2.והאם עקרונית מותר ללכת להתפלל עם מכנסיים קצר?
3.והאם יש איסור לגבר ללכת עם מכנס קצר ברחוב או בכללי?
4.ושאלה אם גבר מחפש דבר מסוים באנטרנט כמו שירים וכו' ואין לו סינון או משהו ואז הוא נכנס לאתר שיש בו פרסומות "בעייתיות" האם נחשב בידו עבירה מאחר שהוא לא רצה להכנס לאתר הזה?
5.האם כל הרעיון של הסינון באמת הכרחי כי ראיתי שגם בסינונים האלה לא תמיד זה יכול לפתור מבעיות פרסום או מכניסה לאתרים שמאפשרים פרסומות ותכנים בעייתיים
לדוגמא שמאפשרים כניסה לאתרי חדשות
כי הבעיה עקרונית שאני לא משתמש בסינון וזה ואני מחפש משחקים ודברים כאלה באנטרנט ואני לא יודע איך הסינונים האלה פועלים ואני לא יודע אם זה ימנע מכניסה לאתרים מסויימים שאין בהם תוכן בעייתי,או שהם יאפשרו כניסה לאתרים שיש איתם בעייה במלא ומרוב שמייצרים אתרים כל יום קשה לכסות את כל האתרים הללו

תשובה:

שלום רב

  1. מעלות השחר. חצי שעה לפני עלות השחר אסור סעודה.
  2. אין להתפלל תפילת שמונה עשרה במכנס קצר, כיון שצריך לעמוד בתפילה כעומד לפני מלך, ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' צא.
  3. אין איסור.
  4. אין להשתמש כלל באינטרנט שאינו מסונן כהלכה.
  5. בסינון של אתרוג או נתיב לא תמצא בעיות כמו אלו שהזכרת.

שבת שלום!

הצטרף לדיון

תגובה 1