תשובה או תיקון כרת?

שלום.הייתי אצל נתנאל הכהן
ונאמר לי לעשות תיקון כרת על
דברים לפני 15שנה.נתן לי כמה
פעולות לעשות כולל מקווה.אבל
התיקון עולה המון כסף.אני
תקוע ולא עובד.מה ניתן
לעשות?רע לי עם זה.יש לציין
שמזמן אני לא בחטאים הללו
ואני בא מבית דתי.אגב הייתי
אצל שני רבנים בעבר הלא רחוק
וקיבלתי קמעות.אבל לא אמרו
לי תיקון כרת.תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

תשמע טוב ידידי, לאף אחד אין מונופול על עשיית תשובה!! יש כללים כיצד חוזרים בתשובה על חטאים. ראה מה שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה (פרק ב' הלכה ב'): "ומה היא התשובה הוא שיעזוב החוטא חטאו ויסירו ממחשבתו ויגמור בלבו שלא יעשהו עוד שנאמר יעזוב רשע דרכו וגו', וכן יתנחם על שעבר שנאמר כי אחרי שובי נחמתי, ויעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא לעולם שנאמר ולא נאמר עוד אלהינו למעשה ידינו וגו', וצריך להתודות בשפתיו ולומר עניינות אלו שגמר בלבו".

כלומר, התשובה מורכבת משלשה דברים, חרטה, וידוי, וקבלה לעתיד שלא לחזור לחטא הזה. באופן כזה שבורא עולם ("יודע תעלומות") יעיד עליו שלא יחזור לחטא הזה לעולם. תשקיע בנקודות הללו, עזוב את כל הרבנים שעושים תיקונים כאלה ואחרים ומתפרנסים מאנשים תמימים ההולכים אחריהם שולל. ובעיקר, כל התיקונים למיניהם, לא יועילו כלום!! אם לא תעשה תשובה בדיוק כפי שכתב הרמב"ם.

שיהיה לך בהצלחה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב שלום
    הנשמה שלי עברה הרבה איסורים ,עברתי לצערי הרבה הפלות לא כי רציתי . אני סובלת גם מסיטרא אחרא שמשתלטת עלי ומחשבות רעות ופחדים איך אני מוציאה ממני את הסיטרא אחרא שלא תשלוט עלי והאם אני צריכה לעשות תיקון כרת או כל דבר אחר ? תודה