בדיקת ירקות עלים

שלום כבוד הרב שאלה
בזמן האחרון גיליתי את כל הנושא הזה של הכשרות והבעיה עם החרקים
ההורים שלי רוצים שאני יקנה להם כוסברא ופטרוזיליה שהיא לא בפיקוח כי בדרך כלל כל מה שאנחנו קונים בפיקוח משמא עם השקית הזאתי וזה זה פיטרזיליה או כוסברא רקובה ,האם מותר לקנות כזאתי שהיא לא בפיקוח מאחר שהם שוטפים ומשרים אותה
ואם הכינו לי סלט עם פלפל,האם יש חיוב להשרות את הפלפל במים ובסבון או שלא צריך
וכנל לגבי הפיטרזיליה והכוסברא כי ההורים שלי פשוט משרים במים כמה פעמים וזה בלי הסבון

תשובה:

שלום רב

פלפל לא צריך לחשוש, פשוט רוחצים היטב וזה. לגבי ירקות עלים קטנים כמו אלט שהזכרת, תגיד לאבא ואמא, שכאשר משרים אותם במים ואפילו עם סבון, התועלת היא רק שאוכלים תולעים רחוצות ונקיות… אבל הם לגמרי לא פוחדות מהמים ולא בורחות… חייבים לקנות ירקות בפיקוח, ואם מגיעים לחנות בזמן שהם מקבלים סחורה טרייה זה לא יהיה רקוב.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לא אכלו… אניזוכר בילדותי שחסה אכלו רק בליל הסדר, אחרי נקיון יסודי עם מברשות ובדיקות מול האור. בעלים קטנים גם זה לא מועיל.

  2. מחילה, אבל לא ברור לי. כל נושא החרקים במזון בכלל ובירקות בפרט התרחב מאוד רק בעשרות שנים אחרונות עם עלית הטכנולוגיה.
    2 שאלות בעניין:1. האם יש מקורות מתקופת הראשונים (או האחרונים שלפני מאות שנים) שדיברנו על הנושא או אסרו מאכל מסויים?
    2. אם אני לא יכול לראות את החרקים אז למה שאני לא יאכל? הלא אסרו רק מה שהעין יכולה לראות ?

  3. 1. הלכות תולעים תופסים סימן גדול בשו"ע יורה דעה סי' פד על פי גמרות וראשונים כמבואר בבית יוסף שם, כך שאין מקום לשאלה זו.
    2. הרב ויא הסביר זאת בטוב טעם, כל התולעים שחוששים להם ניתן לראותם בעין אם רק תניח אותם על רקע מתאים… כאשר החרק הוא ירוק והוא נמצא בכפלי עלי חסה אתה לא רואה אותו, אבל תניח אותו על נייר לבן הוא יראה בבירור, אין הגיון שהרקע ישנה את הדין של החרק… נכון שי היום יותר ידע מפעם,וכמו כן ידועים דברי האור החיים הק' שככל שהעולם מקולקל יותר רוחנית גם הפירות מתליעים יותר.