הלוואה בריבית / לשלם למלווה על מסעדה

שלום כבוד הרב,

א. האם מותר לקחת הלוואה מבנק הפועלים שיש בה תשלום ריבית, לצורך טיול?
ב. האם מותר לקחת מחבר הלוואה, ולשלם 'ריבית' בהערמה, דהיינו שעוד כמה חודשים אני ייפגש איתו באיזה בית קפה ואשלם עליו את הסעודה?

תזכו למצוות, ישר כח גדול!

תשובה:

שלום רב

א. הלוואה מבנק יש להם היתר עיסקא והעולם סומכים על זה גם אם המטרה היא אינה השקעה. (בפרט אם יש לך נכס/ דירה וכד'). למרות שבהחלט יש מקום להחמיר.

ב. זה יחשב לריבית דרבנן ואסור.