קנייה בחנות ירקות שאינה מפוקחת כהלכה

שלום וברכה כבוד הרב
אם אמא שלי אמרה לי שבשופרסל איפה שהיא קונה ירקות ופירות יש שלט שהופרשו תרומות ומעשרות – האם אני יכול לסמוך על כך ולאכול בלי להפריש בעצמי?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

גם בלי שאמא אמרה כך ניתן להניח שיש הכשר כל שהוא לחנות, נדיר למצוא היום בעיר מעורבת כמו נתניה חנות ירקות ללא כשרות כלל השייכת לרשת גדולה כמו שופרסל, הבעיה היא תחת איזו כשרות עומדת החנות… אני חושש שלא תחת כשרות מהודרת, כך שיש בהחלט צורך להפריש, ולגבי פירות זו בעיה קשה יותר כיון שעלול להיות בעיות של ערלה.

ערב טוב.