קיבל כסף בטעות מבנק לפני 10 שנים

בסד
שלום לפני 10 שנים בחור דרש מפקידת בנק פועלים בסניף חולון 5,000 ש"ח היא טעתה ונתנה לו 10,000 ש"ח התקשרו לברר והבחור הכחיש. היום חוזר בתשובה הסניף נסגר מה עושים לתיקון הטעות אשמח אם ויש מקורות הלכתיים לתשובת הרב תודה רבה וסליחה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

גם אם הסניף נסגר וגם לאחר שעברו 10 שנים, יש חיוב להשיב את הכסף שהתקבל בטעות. הכסף הוא של הבנק ולא של הסניף או הפקידה. גם אם הבנק הטיל את האחריות על הפקידה, אין זה פוטר את הבחור מלהשיב לבנק, מאחר והכסף שהוא קיבל בטעות היה של הבנק, אלא שיש לעמוד על כך שאם הבנק חייב את הפקידה שיחזיר לה את הכסף.

למעשה יש לפנות לבנק ולספר את הסיפור.

מקורות:

עיין סמ"ע סי' רלב סק"ח וש"ך שם סק"ב שדעת רוב הפוסקים שאפילו בטעות בכדי שאין הדעת טועה, אם הנותן חוזר ואומר שטעה, יש להחזיר לו. כל שכן במקרה זה שהפקידה נתנה כסף של הבנק, שאין לה סמכויות לתת מתנות.