להחליף את נוסח התפילה מספרד לאשכנז

שלום הרב, אני מתפלל בנוסח ספרד. סבי אע"פ שמגיע מבית חסידי אלכסנדר הפך למתנגד אך השאיר את נוסח ספרד. אני לא יודע אם לשנות את נוסח התפילה מספרד לאשכנז מפני שאני רוצה ללמוד מהמ"ב ושם הפסיקות ע"פ הליטאים ולא החסידים. בית הכנסת שלי מתפלל ספרד. אשמח לעצה טובה.

תשובה:

שלום רב

אין כל סיבה לשנות את נוסח התפילה מספרד לאשכנז, כל אחד מתפלל כמנהג אבותיו. ואין לזה שום קשר לפסיקותיו של המשנה ברורה, דבריו מתאימים לכל יהודי אשכנזי, בין אם הוא מתפלל ספרד בין אם הוא מתפלל אשכנז. כמו כן יש הרבה "ליטאים" שמתפללים ספרד, כך שאתה לא חייב להגדיר עצמך כחסיד כדי לנהוג בשאר ארחות חייך על פי המקובל בציבור הליטאי, יש המונים שכך עושים.

בהצלחה רבה ויום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1