כולל ערב או לימוד בבית?

שלום רב,
דיברתי עם אשתי לגבי לימודים בכולל ערב ותוך כדי גם אמרתי שמשלמים שם 500 ש"ח לחודש אז היא שאלה למה איני הולך לשם [הופתעתי כי לא עלה בדעתי לבקש דבר כזה אחרי שאני לומד כל היום בכולל ונמצא בבית בקושי] אז אמרתי שלה שהיא צודקת ושאני מהיום מתחיל ללכת. הלכתי ולא מצא חן בעיני המקום וסגנון הלימוד מאוד קשה לי ללמוד בבקיאות ועוד נושא אחר לכן בחרתי ללכת לבית מדרש אחר שם אני לומד מה שאני חפץ בו [גמרא טוש"ע] אבל שם לא משלמים…
האם אני צריך לחזור לאשתי ליטול רשות או שלא צריך להעיר את המתים ומה שמגיע מאת ה' יגיע.?
[יש לציין שאיננו דחוקים בפרנסה כלל ואפילו חיים ברווח]

תשובה:

שלום רב,

בודאי אתה צריך לחזור לאשתך, להסביר לה מדוע אתה לא מתחבר ללימוד שם ושזה מקשה עליך, לכן אתה מעדיף ללמוד מה שלבך חפץ בבית מדרש אחר, או שהיא תרצה שתלמד בבית – מה שהגברת תחליט, חשוב מאד שהיא תהיה שותפה לכל הלבטים שלך. כמובן תספר לה כמה חשוב לך הלימוד בבית המדרש, ושהשכר הצפון על כך בגן עדן הוא לעין ערוך יותר מ500 ₪, נקווה שהיא תסכים..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מאוד חשוב ללמוד בבית, בלילה וגם בשבתות בכלל שתהיה אוירה של לימוד תורה בבית, אבל קשה לפעמים לקבוע סדר שלם בבית, אדם צריך אוירה של בית מדרש.