כיצד ללמוד הלכות?

שלום הרב, אנוכי לומד מ"ב וחסרים לי פסיקות לשאר ארבעת חלקי השו"ע ולא רק או"ח (ע"פ מנהג אשכנז) האם נכון לרכוש את ערוה"ש או את הטור-שו"ע?! או ששניהם חשובים ואין קשר .

תשובה:

שלום רב,

שניהם חשובים זה ברור. אבל גם ברור שאין תחליף לטור ושולחן ערוך. אם אתה רוצה ללמוד את ההלכות על בורין, ברור שבלי טור ובית יוסף, שולחן ערוך עם הנושאי כלים לא ניתן לעשות זאת. וכמובן שישנה גם חשיבות ללמוד את הערוך השולחן, יש בו סיכום יפה עם הלכה פסוקה. וגם נוהג להביא הלכות שלא הוזכרו בשו"ע.

הרבה הצלחה