לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כיבוד אב שחי עם גויה

שלום וברכה
אבי שי' הכיר אישה גויה והוא בקשר איתה
אנחנו כהנים זאת אומרת ששום גיור לא יכול להיות
האם מצוות כיבוד הורים חלק עליו ? ה אם אנחנו חייבים להיות איתו בקשר ?

תשובה:

שלום רב,

אתה חייב להיות איתו בקשר וחייב לכבדו.

הרמב"ם והטור חולקים האם יש מצוות כיבוד אב אם אביו הוא בעל עבירות. דעת הרמב"ם שחייב לכבדו וכך פסק השו"ע יו"ד סי' רמ סעי' יח. ודעת הטור שאינו חייב לכבדו, וכך פסק שם הרמ"א. והביא לכך ראיה מהגמרא בפרק איזהו נשך שאומרת על אדם שהוריד להם פרה גזולה או שהגיע מריבית, חייבים להחזיר מפני כבוד כאביהם. והגמרא מעמידה את זה באופן שהוא חזר בתשובה ולא הספיק להחזיר, אחרת משמע שאין חובת כיבוד אב ואם. אולם צריכים לדעת שלכאורה זה דווקא בעובר עבירות במזיד, אולם במצב היום רבים מהם מוגדרים כ"תינוקות שנשבו". יתכן שגם לפי הטור יהיה חייב לכבדו.