לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

היתר עסקה כללי

אמרו לי לחתום על היתר עסקה סתם. בלי קשר להלוואה מסויימת, אלא שיהי'ה לי תמיד.

על איזה שטר אני אמור לחתום?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ניתן להוריד מכאן היתר עיסקא כללי ולחתום. יש בכך תועלת וזה תקף בעסק שהשטר יהיה תלוי בו במקום בולט. אבל, עם זאת, יש לסכם בכל עסקה שיש בה חשש ריבית שהוא נעשה על פי היתר עיסקא נוסח ברית פנחס וכדו'. וזאת מאחר שהצד השני אינו אמור לדעת שחתמו על היתר עיסקא כללי והעסקה ביניהם הוא על פי אותו נוסח.