האם מותר לי להביא רוכש אחר במקומי?

שלום הרב

אני התחלתי בתהליך של קניית דירה [על הנייר] בפרויקט בהר יונה
וחתמתי על זיכרון דברים
שמחייב אותי ב 10,000 ש"ח שהפקדתי אצלם כמקדמה אם אני מבטל חוץ אם אני ימצא רוכש אחר במקומי.
ובזיכרון דברים סעיף 5.1 רשום "אולם באם נדאג ללקוח חלופי אחר שירכוש במקומנו את הדירה – לא נישא בעליות ביטול בכלל" סוף ציטוט

אני פרסמתי בעלון שאני רוצה למכור דירה וכו" ומישהו מתקשר אלי ושומע את המידע ואומר לי שהוא רוצה את הדירה שאלי שאני פרסמתי.
אבל מתברר שהוא התעניין אצלם לפני כן על דירה
אז הם [אנשי הפרויקט] טוענים שאני לא הבאתי אותו בגלל שהוא כבר לקוח קיים

השאלה שלי היא האם בגלל שהרוכש הפוטנציאל של הדירה שלי התעניין אצלם זה פוסל אותו מלחשב לרוכש חלופי וזה יפטור אותם מלהחזיר לי את ה10,000 ש"ח

בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

הצדק איתך. זכותך להביא אותו במקומך. העובדה שהוא בירר על דירות במקום אינו פוסל אותו ועובדה היא שהוא רכש את הדירה שאתה פרסמת.