כמה כסף נותנים מתנה לחתונה

לכבוד הרב שליט"א, שלום!
ראובן הוא אדם עשיר. כאשר שמעון הזמין את ראובן לחתונה של בנו, ראובן נתן 2000 שקל. שמעון הוא אדם ממוצע בבחינת כספית. השאלה כמה כסף שמעון צריך לתת כאשר ראובן יזמין אותו לאירוע שלו.
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב,

שמעון לא צריך לתת כלום. המתנה שהעניק לו ראובן אינו מותנה בשום דבר. נכון, כתוב על הנותן מתנה שאם לא היה עושה (המקבל) לו טובה וכד', לא היה נותן לו. אבל לאחר שהוא החליט לתת, ודאי שהוא לא מתנה שום דבר כנגד.