כמה שאלות בעניין תשלום שכירות דירה

אני שוכר בית סך לחודש 3800 שלמתי כבר חודש אחד ואמרתי למשכיר שאני מוכן לשלם לו לכל השנה מראש אם יתן
לי הנחה והוא מוכן להוריד 10 אחוז האם מותר ?
שאלה 2 אני רוצה להשכיר בית אחר והמשכיר אומר שיש לו כל מיני אנשים שרוצים אמרתי לו שאני מוכן לשלם לו מראש לכמה
חודשים אם זה עוזר לו אני לא עשיתי תנאי איתו שרק בתנאי זה אני מוכן לשלם לו מראש אבל המשכיר אמר שזה חישוב בשבילו
את מי יקח לשוכר האם זה בסדר

ישר כח

תשובה:

שלום רב,

  1. אין כל בעיה. אפשר להציע לשלם במזומן מעט פחות.
  2. אני מבין שאכן זו היתה כוונתך שאתה יכול ומוכן לשלם לו באופן הזה. אם כן מדוע שיהיה אסור לך לשכנע את המשכיר שישכיר דווקא לך? בודאי שמותר.