הדלקתי אש ונשרף הרכב

שלום. יש נושא שמטריד ומבלבל אותי. שהייתי קטן בן13 בערך אז הייתי משחק הרבה באש. ושרפתי עץ דקל ומהעץ הזה נישרף אוטו. עכשיו שאלתי תלמיד חכם ואמר שהלכה כרבי יוחנן שאש זה חציו. וחייב אז דיברתי עם כמה אנשים על כך ואמרו לי הביטוח שילם לו את הנזק על הרכב מן הסתם. מה אתה דואג.אז מה אני אמור לעשות. לו מכיר את האדם לו יודע מי אבל יודע שנישרף רכב מחמת העץ ששרפתי. אודה שתענו לי מאוד חשוב ובאמת הביוח משלמים אז מה?

תשובה:

שלום רב,

אם אכן היית בן 13 תשאל את אותו אדם אם אכן הביטוח שילם לו על כל הנזק, ואם לא עליך לשלם לו, את יתרה.