האם גוי מוזהר על הוצאת זרע לבטלה

שלום האים ניכלל ב7 מיצוות של הגוים איסור זרע לבטלה?

תשובה:

שלום רב,

יש מקום לומר שגוי גם מוזהר על הוצאת זרע לבטלה, ראה בתוס' סנהדרין נט,ב ד"ה והא

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה מהתוספות משמע להיפך, שגוי אינו מוזהר על איסור זרע לבטלה [מהא גופא שזה שב ואל תעשה ובכל זאת לא נכלל בשבע מצוות (ומזה לומד התוספות שגוי גם לא מצווה על פריה ורביה, כיוון ש"מי שמצווה על פריה ורביה מצווה שלא להשחית זרע", וגוי לא מצווה לא להשחית זרע)]

  2. אכן. לכן כתבתי שיתכן שהוא מוזהר בהוצאת ז"ל, משום שלאור דברי התוס' הכל תלוי אם הוא מצווה בפריה ורביה. ראה כאן האם גוי מצווה בפריה ורביה.