שכח לומר קדיש

שלום רב.
אנחנו שני ילדים ואני הבן היחיד. אני מקפיד לומר קדיש כל יום. אפילו שאני טס באופן תדיר עד היום ב״ה הצלחתי להתפלל במניין. היום באופן חריג (לא שמתי לב) ושכחתי להתפלל מנחה (כמובן התפללתי בערבית פעמיים תפילת ש״ע). האם יש דרך ״להשלים״ את הקדיש?

תשובה:

שלום רב

כל קדיש הוא לעצמו, לא ניתן להשלים. בכל שלושת התפילות יש כמה קדישים שאומרים האבלים, ואת זה תאמר. ההשלמה הטובה ביותר תהיה על ידי מעשה טוב לעילוי נשמת הנפטר, תוספת בלימוד תורה, מתן צדקה או קבלה טובה של התחזקות במצוות.

תזכה תמיד לעשות רק טוב!

בשורות טובות.