סתימת חלון לגמרי

אטמתי חלון בחדר שינה ופתחתי בצד אחר של הקיר באותו חדר וזאת בגלל שבניתי יחידה והקיר שהיה בו חלון הוא הקיר של היחידה שבניתי.

תשובה:

שלום רב

זו אכן בעיה, על פי צוואת רבי יהודה החסיד אין לסתום פתח או חלון לגמרי מפני הסכנה שבדבר. מה שצריך הוא להשאיר חור קטן בעובי של מקדח של מקדחה וכיוצא בזה, ודי בכך.

מקורות:

צוואת רבי יהודה החסיד אות כ', והובא בבן איש חי שנה ב פ' פנחס ובכף החיים יו"ד סי' קטז אות קכב, ובס' מילי דחסידותא שם כתב שדי בנקב כל שהוא.

הצטרף לדיון

תגובה 1