העברת דירה בימי השבע ברכות

חתן וכלה שיש להם הורים ב"ה בחו"ל, אבל הם גרים כל אחד בדירה אחרת פה בארץ ישראל. כיון שרק מתחילים לדור ביחד אחרי החתונה, הזמן הכי נוח לעבור חפציהם משתי הדירות לדירתם המשותפת הוא בשבעת ימי המשתה. אפשרות אחרת לעבור שבוע לפני החתונה ולדור אצל חבריהם אינו נוח כמובן וגם יכול להיות כרוך בהפסד עוד יום עבודה חוץ מז' ימי המשתה. האם מותר להם לעבור דירה בימי המשתה או דינו כחול המועד שאסור? ושמא יש לדמותו להעברה מדירה שכורה לדירה בבעלות שמותרת בחוה"מ ש"שמחה היא לו". ואולי ה"ה כאן אף ששתי הדירות בשכירות "שמחה היא להם" לעבור דירה לדירה של חייהם המשותפים? ושמא אין לדמות חוה"מ לאיסור מלאכה דחתן ואולי יותר חמור שדומה למלך או אולי פחות חמור כיון שאינו עושה מלאכה ממש?

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מדוע שיהיה בעיה להעביר את כל הרהיטים באמצע ימי השבע ברכות, ממילא אינם מעבירים בידם אלא סבלים או חברים יעבירו להם אותם לתוך הדירה.