האם אני מחויב לעזור לו?

שלום וברכה כבוד הרב

ראיתי מודעה שבחור ישיבה מחפש מזגן
ראיתי מזגן נייד ברחוב, נראה תקין חיצונית אך ישן. התקשרתי לבחור, אמרתי לו, אמר לי שהוא בבני ברק. אמרתי לו שאני צריך לעשות רענון נהיגה אז אני לא רוצה לנהוג כרגע.
בקיצור, הוא ביקש שאשמור לו או אם אוכל שאשמור לו לא זוכר, אמרתי שאם זה יהיה רלוונטי אתקשר אליו.

שאלתי אם אבא יכול לעזור לי לקחת את זה, אבא אמר שזה רוב הסיכויים לא עובד והציע לעזור לי בקניה של אחד חדש.

בקיצור, האם אני יכול להשתמש ברכב לקחת את זה ולבדוק אם זה עובד, למרות שזה אולי חוסר כבוד לאבא, ולמרות שאני לא זוכר את כל חוקי התנועה כך שזה יכול להיות שעובר על נשמרתם.
ולמרות שזה גוזל לי את הזמן היקר של ללמוד תורה ולעסוק בזיכוי הרבים?
תודה רבה, שבת שלום

תשובה:

שלום רב

אני מניח שאבא שלך צודק, מזגן שפועל לא זורקים ברחוב. אין הגיון שתקנה לו מזגן חדש או אפילו תתן לו תרומה משמעותית לענין לאור ההכרות שלי איתך ועם הכנסותיך, הוא יסתדר בעזרת ה'… לא מדובר שאין לו לחם… אם על פי חוק מותר לך לנהוג אתה רשאי לעשות זאת, לא הבנתי את מעמדך החוקי כרגע.

שבת שלום ובהצלחה