גוי עם צלב בבית הכנסת

גוי ששתי וערב על צווארו מבקר במקום קדוש לנו, בית כנסת, קבר צדיק וכו', האם יש לבקשו בנחת שיסירנו, או לפחות שיכסנו?
ואם אינו נשמע האם יש למחות בו?

תשובה:

שלום רב

הנושא של קדושת המקום אינו עיקר הענין כאן, על כבודנו היינו מוחלים, הבעיה היא שאם המקום בבעלות יהודי יש כאן שאלה של לא תביא תועבה אל ביתך, אולם המנהג שלא למחות באופן זה, כיון שבדרך כלל לא מדובר בצלב המשמש לעבודה זרה בפועל, אלא הוא עשוי לנוי בלבד וכסמל [אמנם סמל לעבודה זרה, אבל סמל בלבד] ראה כאן הרחבה בענין זה.