תלישת דפים מספר קודש

בס״ד
שלום וברכה !
האם מותר ליתלוש דפים מספר לצורך שימוש כגון למסור שיעור היות ואין שימוש בספר מלבד אותם הדפים או שיש בזה משום בזיון ספרי קודש?
נא לציין מקורות

תשובה:

שלום רב

ברור שהדבר אסור ומהווה בזיון לספר, אינני יודע מדוע צריך לזה מקורות, אולם ראה בס' גנזי קודש עמ' לט שכך מוכח ממכתי החפץ חיים סי' סג, וכן הורה הגר"נ קרליץ, ושבס' חסידים סי' תתע"ט נראה שיש בכך איסור של בל תשחית. לגבי ספר שלא נעשה בו שימוש מעולם שקדושתו פחותה, ראה שם שדקדק במכתבי הח"ח סי' פג שמותר, וכן הביא משו"ת שבט הלוי ח"ג סי' טו לגבי ספר שבלה ומיועד כבר לגניזה.