כלי טרף שהתערב בין כלים כשרים

שלום וברכה!
כף בשרית שהשתמשו במחבת חלבי (לא היה במחבת חלבי וגם לא ב24 שעות, הכף לא ידועה אם היא בת יומה)
והתערבה בין כל הכפות ולא יודעים איזו היא.
האם צריך להגעיל את כולם?
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב

לפי התיאור שלך הכף כשרה, שהרי הבליעות החלביות שבה לא היו בני יומן, כך שבלאו הכי אין מקום לשאלה זו. גם אם המחבת היתה בת יומה והכף נטרפה, לאחר שהתערבה ועברו מאז 24 שעות, שוב אין צורך להגעיל הכל,כיון שהגעלת כלי שאינו בן יומו אינה אלא מדרבנן גזירה שאינו בן יומו אטו בן יומו, וממילא שוב אין צורך להגעיל את כולן כיון שעל כל כף ניתן לומר מספק שזו אינה הטריפה, וכפי הכלל שבידינו שספק דרבנן להקל.