חפצים של אחרים שנשארו אצלי בבית

שלום וברכה

בערב פסח ביקשה קרובת משפחה מאשתי לקבל חוברות, ואמרה לה שיבואו לקחת ממנה את החוברות מיד למחרת. מכיון שהימים היו ימי ערב פסח אשתי אמרה שהיא עכשיו עסוקה בפינוי וסידור הבית והיא לא מעונינת שישכב אצלנו עוד חפצים, והובטח לה שמיד למחרת יקחו את החוברות.
עד היום (י"ג סיון) לא לקחו,
לאורך תקופה זו מספר פעמים הודענו להם שאם לא באים לקחת אנחנו נוציא את החוברות לרחוב, תגובתם היתה כמובן נבוא היום לקחת.
האם אנחנו מחויבים לשמור על החוברות הללו או שניתן להשליכם מהבית?
תודה

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאין שום חיוב לשמור את החוברות האלה אבל אין היתר להשליך אותם לאיבוד כיון שאין שום סיכוי שיהוו נזק ראה  חוות יאיר סי' קסה ואפשר להתרות בהם שביום פלוני בשעה פלונית ישימו אותם במקום מסויים שאינו משתמר ואז לשים אותם במקום הזה ועליהם לבוא לקחת