קנה בכרטיס אשראי של חברו למי שייכת ההטבה?

ביקש מחברו לקנות בכרטיס אשראי מוצר שעלותו 466 ש"ח, בעל הכרטיס היה בעל נקודות זכות והטבות, ולכן הוא חיוב על ידי החברה בסך 430 ש"ח בלבד, כמה כסף חייב הקונה לבעל הכרטיס, 430 ש"ח או 466 ש"ח?

תשובה:

שלום רב,

במקרה הזה פשוט שהוא חייב לו את מלא סכום עלות המוצר דהיינו 466 ₪  וכבר כתבנו שהוא הדין גם במקרה והחברה מחלה לו על החוב וההטבה היא כמחילה וכ"ש כאן שמוחלים לו בעד הנקודות או בעד זה שמבצע עסקאות  עם הכרטיס