קריאת התורה לבני ארץ ישראל בחו"ל

שלום, מנין של ישראלים שנוסעים יחד לחו"ל בשבת הקרובה, האם יכולים לארגן לעצמם קריאת התורה ולקרוא בפרשה הנוהגת בארץ "שלח" למרות שכל הציבור בחו"ל קורא פרשת בהעלותך, וכן במנחה הם יקראו פרשת קורח כשכל הציבור יקראו שלח.
מתפללים בבית כנסת אבל יכולים להיכנס לחדר שני ולקרוא שם

תשובה:

שלום רב

אם יש להם מנין לבדם ובני חו"ל לא מתפללים איתם יקראו לפי מנהגם, אם אין מנין לבד, כשיחזרו לארץ יקראו את שני הפרשות.

מקורות:

ראה שערי יצחק (פלאקסר) הל' יו"ט שני עמ' שכד, שו"ת חיי הלוי ח"ד סי' כו ושו"ת בצל החכמה סי' ב-ח.